Importeren van Excel .xlsx bestanden

Johan

Voor CallPro gebruikers die de 64-bits versie van Office 2013 hebben geinstalleerd kan het zijn dat het niet mogelijk is om .xlsx te gebruiken voor het importeren in CallPro. Dit wordt veroorzaakt doordat CallPro een 32-bits applicatie is en de 64-bits versie van Office 2013 alleen de 64-bits ODBC-drivers installeert.

Een bijkomend probleem is dat het niet mogelijk is om zowel de 32-bits versie als de 64-bits versie van Office op dezelfde computer te installeren.
Om toch .xlsx Excel bestanden te kunnen gebruiken met CallPro moet een aparte set componenten worden geinstalleerd die horen bij Office 2010 via Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable
. Kies dan bij de download voor de 32-bits versie die wel naast de 64-bits versie kan worden geinstalleerd die al bij Office 2013 zit.

Algemeen moet er op computers met een 64-bits versie van Windows ook op worden gelet dat de 32-bits versie van de ODBC administrator wordt gebruikt voor het configureren van ODBC koppelingen voor gebruik met CallPro. Op windows 8.1 zijn beide versies snel toegankelijk via het home scherm door “ODBC” te typen. In de zoek resultaten staan beide versies.

1 Comment

  1. Johan Bennink
    20 August, 2015

    Dankzij een tip van een oplettende gebruiker kan het nog eenvoudiger. Ook met een recente redistributable moet het werken, maar dan moet de installatie op de command-line worden gestart als:
    AccessDatabaseEngine.exe / passive

More great articles

Gebruik Office 365 outlook server rules voor het organiseren van inkomende emails

Met outlook server rules kan inkomende email direct in verschillende folders per klant worden verdeeld om zo een beter overzicht…

Read Story

Belopdrachtstatus krijgt kleur in autoscript

In CallPro v4.30 worden extra kleur opties toegevoegd aan de belopdrachtstatus. Deze kleur instelling wordt o.a. gebruikt in het autoscript…

Read Story

Workshop “Hoe werkt CallPro” op 14 juli 2015

Ter gelegenheid van ons 20 jarig jubileum geven wij op Dinsdag 14 Juli a.s. bij ons op kantoor een gratis workshop…

Read Story
Arrow-up