CallPro database in SQL Server op Linux in Docker op Linux in Azure

Johan

En het volgende experiment was het draaien van SQL Server vanuit een Docker container. En om het plaatje meteen compleet te maken hebben we een Linux VM in Azure gemaakt met daarop Docker en in Docker een SQL Server op Linux image. Deze VM was in Azure verbonden via een VNET met ons kantoor netwerk via een Azure VPN gateway.

Ook deze stappen gingen snel en waren eenvoudig uit te voeren. Binnen 30 minuten was alles geregeld. Ook hier geldt weer dat dit geen productie oplossing is maar dat kan dit zeker wel worden. In plaats van meerdere losse kleinere VM’s in Azure kan alles in Docker containers op 1 zwaardere VM draaien. Of dit in de praktijk voordelen heeft is niet duidelijk en een best-practice setup is dit zeker niet.

Beide experimenten waren vooral bedoeld om te laten zien welke technologie gebruikt kan worden om een CallPro omgeving op te bouwen. Als iemand nog een idee heeft voor een setup laat het weten dan kijken we of we deze ook kunnen proberen. Voor informatie over de manier waarop wij deze configuraties hebben opgezet neem contact op met Johan Bennink (050-7070724).

More great articles

Een eigen telefooncentrale in de cloud

Staat u op het punt om een nieuwe telefooncentrale aan te schaffen, of is het tijd om oude windows server…

Read Story

CallPro in de toekomst alleen nog op SQL Server 2008

Om CallPro te kunnen voorzien van nieuwe functionaliteit die gebruik maakt van GPS informatie heeft Calway besloten om de minimale…

Read Story

Einde van support op Windows Server 2008 R2

Het volgende server product van Microsoft dat uit de support loopt is Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2.…

Read Story
Arrow-up